Gijzeling in Primark nabij Parijs: politie op zoek naar 3 gewapende mannen

In Villeneuve-la-Garenne, een voorstad van Parijs, zijn 18 personeelsleden van een Primark-winkel enkele uren gegijzeld geweest. Drie gewapende mannen waren de winkel binnengevallen, wellicht met de bedoeling om een overval te plegen. Ze konden ontkomen en worden momenteel opgespoord.

Rond 6.30 uur vielen drie gewapende gangsters de winkel binnen. "We gaan ervan uit dat het in het begin enkel de bedoeling was een gewapende overval te plegen", zegt de Franse politie. Er zijn geen indicaties dat het om een terreurdaad gaat.

Op het moment dat de gangsters binnenvielen in de winkel, waren er 18 personeelsleden aanwezig. Of ze zich verschanst hadden of echt vastgehouden werden, is nog onduidelijk. Rond 10.30 uur werden ze geëvacueerd door de speciale interventie-eenheid van de politie. Niemand is gewond geraakt.

De daders zijn nog niet gevat. Ze worden opgespoord aan de hand van camerabeelden. Het is mogelijk dat ze nog steeds in het winkelcomplex zijn. De politie heeft een veiligheidszone ingesteld.