Rapper 50 Cent heeft nu geen cent meer

Rapper 50 Cent heeft de rechtbank verzocht hem failliet te verklaren. De zanger staat 10 tot 50 miljoen dollar in het rood. Hij besloot tot de drastische maatregel nadat hij door een rechtbank afgelopen weekend was veroordeeld tot een schadevergoeding. Hij moet een vrouw uit Florida 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) betalen omdat hij een seksvideo van haar online had gezet.

Eind vorig jaar raakte al bekend dat de persoonlijke bankrekening van 50 Cent was bevroren. Hij kon geen geld meer opnemen omdat hij schulden had bij een bedrijf dat koptelefoons maakt. 50 Cent zou het design van hun koptelefoon hebben gestolen voor zijn eigen modellen.

Behalve rapper is 50 Cent ook zanger, acteur, ondernemer en investeerder. Nog maar enkele dagen geleden besteedde de New York Times nog een lovend stuk aan de rapper. De krant prees hem om zijn "exceptionele neus voor zaken".