Tarantino: "Morricone schrijft soundtrack voor "The hateful eight""

De legendarische componist van filmmuziek Ennio Morricone zal de soundtrack schrijven voor "The hateful eight", de nieuwe film van Quentin Tarantino. Dat heeft de Amerikaanse regisseur afgelopen weekend zelf aangekondigd op Comic-Con in San Diego.

Het publiek op Comic-Con, de grootste beurs ter wereld voor liefhebbers van populaire comics, games en films, kreeg 7 minuten te zien van "The hateful eight", de langverwachte nieuwe film van Tarantino, opnieuw een western, na "Django unchained". Vervolgens was er een panelgesprek met de regisseur.

Hij vertelde onder meer dat Ennio Morricone, 86 intussen, de filmscore gaat schrijven voor "The hateful eight". Tarantino is een grote fan van de Italiaanse componist en gebruikte reeds bestaande muziek van hem op de soundtracks van de "Kill Bill"-films, "Inglorious basterds" en "Django unchained". Voor die laatste film maakte Morricone ook één nieuw nummer, "Ancora qui", dat genomineerd werd voor een Oscar.

Tarantino wou Morricone al inhuren voor de soundtrack van "Inglorious basterds", maar door een samenloop met een ander project kon dat niet doorgaan. Morricone is het meest bekend van de filmmuziek van de klassieke westerns "The good, the bad and the ugly" en "Once upon a time in the west". Het is de eerste keer in meer dan 40 jaar dat hij nog eens de filmmuziek zal schrijven voor een western.

"The hateful eight" komt in eind december/begin januari in de zalen. Onder meer Samuel L. Jackson en Kurt Russell vertolken de hoofdrollen. In februari 2016 komt Morricone naar het Antwerpse Sportpaleis met een koor en een symfonisch orkest.

MTVA - MEDIA SERVICE SUPPORT AND ASSET MANAGEMENT FUND2014