Theaterfestival Bruxellons nu ook in het Nederlands

Voor het tweede jaar op rij worden op het theaterfestival Bruxellons in Sint-Jans-Molenbeek ook voorstellingen in het Nederlands opgevoerd. "De Nederlandstalige theaterliefhebber blijft in de zomermaanden wat op zijn honger zitten in Brussel", zegt schepen van Nederlandstalige Cultuur Annalisa Gadaleta.

Zaterdag vond de eerste van 25 opvoeringen van de musical "The sound of music" plaats op de binnenkoer van de Molenbeekse kasteelhoeve.

Eén van de hoofdrollen in de nieuwe productie is weggelegd voor de Vlaamse acteur Wim Van Den Driessche. Hij speelt kapitein von Trapp, die zijn zeven kinderen spartaans opvoedt. Van Den Driessche is net uitgekozen om een van de hoofdrollen te spelen in "Cats" in het Parijse Théâtre Mogador.

"The Sound of Music", of "La mélodie du bonheur", wordt tijdens Brusselons in het Frans opgevoerd, maar krijgt op 22, 26, 27 augustus en 2, 3 september ook een Nederlandstalige ondertiteling.

Er staan ook twee Nederlandstalige stukken op het programma: "Het Weiss Effect" op 17 augustus en "Josephina" op 22 juli. "Dit blijft een testfase, maar we merken dat er al meer respons is onder het Nederlandstalige publiek dan vorig jaar", vertelt de Molenbeekse schepen Annalisa Gadaleta. "De grote theaterhuizen sluiten tijdens de zomer de deuren en het Nederlandstalige theateraanbod is dan erg beperkt."

Op Bruxellons zijn nog twaalf andere toneelstukken te zien, net als een jeugdfestival en een wedstrijd voor amateurs. Het festival loopt tot zondag 27 september.