"B.B. King stierf een natuurlijke dood"

B.B. King is overleden aan de gevolgen van de ziekte van Alzheimer en niet door één of andere vorm van kwaad opzet. Dat melden de autoriteiten van de Amerikaanse staat Nevada na een grondig onderzoek. Twee dochters van de blueszanger beweerden dat hij werd vermoord.
A2012

Op 14 mei overleed B.B. King op 89-jarige leeftijd in Las Vegas. Twee van zijn dochters beweerden dat hun vader geen natuurlijke dood stierf, maar werd vergiftigd door enkele van zijn medewerkers. Het duo diende een klacht in.

De autoriteiten van Nevada melden nu na een grondig onderzoek dat de beschuldigingen ongegrond zijn en dat de blueszanger wel degelijk een natuurlijke dood stierf, voornamelijk als gevolg van de ziekte van Alzheimer. Zijn dood wordt voorts toegeschreven aan hartproblemen, diabetes, een lage bloeddruk en hersenschade.

Deze bevindingen kwamen tot stand na een lijkschouwing en toxicologische analyses en op basis van het advies van een neuropatholoog.