"Nu is geen enkele donut nog veilig"

Het was misschien een domme, puberale grap, maar Ariana Grande is nu eenmaal Ariana Grande. Met American Music Awards, MTV Music Awards en Grammy nominaties achter haar naam, inclusief een hele rits wereldhits, is het natuurlijk oppassen geblazen. En dat deed ze niet toen ze onlangs een bakkerszaak in Lake Elsinore, Californië, binnenstapte. Daar likte ze ongegeneerd aan een aantal donuts die op de toonbank lagen -zonder ze te kopen- en toen een medewerker een nieuwe lading donuts de winkel binnenbracht, kon ze zich niet inhouden: "I hate America". Dan heb je het wel even verkorven bij je fans.

Celebritywebsite TMZ kreeg de beveiligingsvideo in handen en die werd via YouTube al snel miljoenen keren bekeken. Grande probeerde zich te verontschuldigen, eerst via Twitter ("Ik ben trots een Amerikaanse te zijn"), daarna via een filmpje op YouTube: "Jezelf zo bezig zien op een video die je niet verwacht, is heus wel abrupt wakker worden. Je weet niet goed hoe dat aan te pakken. Ik walgde zo van mezelf."

Maar ook al wrong ze zich in allerlei bochten om haar gedrag goed te praten, vele nieuwsmedia bleven op hun honger zitten, omdat ze niet antwoordde op de vraag: "Waarom lik je als 22-jarige nog aan een donut?" De uitleg "Ik was mezelf niet" en "Ik zal leren uit mijn fouten" kon maar weinig nieuwsmedia overtuigen. Fans daarentegen deden #WeForgiveYouAriana dan weer even trenden.

De eigenaar van de bakkerszaak, Joe Marin, besliste zopas om geen klacht neer te leggen tegen Grande. Blijkbaar weegt een klacht -hij kreeg wel een plaatselijke dienst die toeziet of de hygiënevoorschriften in een winkel nageleefd worden over de vloer- niet op tegen de toename van zijn cliënteel. Volgens Marin is zijn cliënteel verdrievoudigd. In een eerste reactie had de man nochtans verklaard dat het gedrag van Grande hem "woedend" gemaakt had.

De conclusie van nieuwswebsite Gawker vat samen wat op verscheidene sites terug te vinden is: "Ze mag zich dan wel verschillende keren verontschuldigd hebben voor haar uitspraak dat ze Amerikanen haat, maar waarom ze die donuts mishandeld heeft, daar heeft ze minder berouw voor getoond. Wie weet slaat ze straks weer toe. Ze zal likken aan alles wat haar pad kruist. En dan vooral donuts. Nee, niemand is nog veilig."

lees ook