"Vrouwen steken zonder schroom hun hand onder de kilts"

Het hoorde nu eenmaal bij de folklore: obers in kilts in de pub Hootananny in de Schotse stad Inverness. Maar aan die folklore werd zopas noodgedwongen een einde gemaakt. De obers zijn het immers beu "voortdurend belaagd te worden door geile vrouwen die onder de rok willen kijken". En dus zijn de kilts vervangen door gewone broeken.

Assistent-manager Iain Howie op de website van de krant The Telegraph: "De medewerkers zijn het heus wel beu dat groepjes vrouwen de kilts opheffen om te zien of de mannen wel échte Schotten zijn. Ze drinken, beginnen rond de obers te dartelen wanneer die de glazen komen ophalen en vragen of ze ondergoed dragen. Uiteindelijk proberen ze zelf te voelen of het zo is."

"In het begin is dat nog grappig. Maar als het druk is, als je plateau vol glazen staat, dan ben je erg kwetsbaar. De obers zijn dan voortdurend bezig met de gedachte: "Gaan ze mijn rok opnieuw omhoog tillen?""

Eigenaar Kit Fraser gaat nog een stap verder en noemt de acties van de vrouwen "puur seksisme": "Die vrouwen steken gewoon hun handen onder de rok. Mocht een man dat doen bij een vrouw in een restaurant, dan zou die onmiddellijk afgevoerd worden naar een politiebureau."

lees ook