Antwerpen breidt gratis wifi in de stad uit

In Antwerpen kan je voortaan op zestien bijkomende plekken in de stad van gratis wifi gebruikmaken, onder meer in het Park Spoor Noord, Spoor Oost en het MAS. "Dit is de weg van de toekomst", zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA).

Op de as tussen het Centraal Station en de Schelde (de zogenoemde "Via Sinjoor") kan het al langer: met je smartphone of tablet gratis op het internet surfen via "_Antwerp Free Wi-fi". Die zone met gratis wifi is sinds kort gevoelig uitgebreid met liefst zestien bijkomende locaties:

 • Zuiderterras
 • Ernest van Dijckkaai
 • De Coninckplein
 • Hendrik Conscienceplein
 • Park Spoor Noord
 • MAS
 • Mechelseplein
 • Den Bell
 • Spoor Oost
 • Sloepenweg
 • Districtshuis Berchem
 • Districtshuis Berendrecht
 • Districtshuis Borgerhout
 • Districtshuis Deurne
 • Districtshuis Ekeren
 • Districtshuis Merksem

"Gratis wifi is een troef voor iedereen die de stad bezoekt en voor iedereen die er woont", zegt burgemeester De Wever. "Het is ook een troef voor het toerisme. Denk maar aan toeristen die foto's naar huis sturen, dat is een mooie reclame voor Antwerpen. Dit is de weg van de toekomst: gratis wifi uitrollen in het publieke domein waar veel mensen samenkomen."