Cartamundi gaat 's werelds bekendste bordspelen drukken

Speelkaartenfabrikant Cartamundi uit Turnhout neemt twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedreus Hasbro over. Cartamundi zal er voor Hasbro de bordspellen drukken. Het gaat om klassiekers in het genre zoals Monopoly, Risk, Cluedo en Trivial Pursuit.

Het Turnhoutse bedrijf heeft een intentieovereenkomst ondertekend voor de overname van de Hasbro-fabrieken in East Longmeadow in de Amerikaanse staat Massachusetts en in het Ierse Waterford. Cartamundi krijgt er zo respectievelijk ruim 350 en 160 voltijdse werknemers bij. De volledige werkgelegenheid voor de productie- en distributiemedewerkers blijft gegarandeerd.

Voor CEO Chris Van Doorslaer van de speelkaartenproducten is de deal een "mijlpaal in de geschiedenis van ons bedrijf". Cartamundi is wereldleider in de productie van speelkaarten en kaarten voor spellen. "Door deze overname zullen we nu ook wereldmarktleider worden in de productie van bordspellen." Naast de productie voor Hasbro, wil het bedrijf in de twee vestigingen extra volume toevoegen van de huidige en nieuwe klanten.

Hasbro - dat naast bordspellen een hele waaier aan speelgoed maakt - zal blijven focussen op ontwerp, ontwikkeling en verkoop van spellen. Mits voldaan aan alle voorwaarden, zou de deal in het derde kwartaal van 2015 afgerond worden. Financiële details geven beide partijen niet.