E40 naar kust opnieuw helemaal vrij na dodelijk ongeval in Wetteren

De E40 van Brussel naar Gent is tussen Erpe-Mere en Wetteren opnieuw helemaal open na het dodelijke verkeersongeval van afgelopen nacht. Van middernacht tot acht uur vanmorgen was de weg er volledig versperd en dat bracht problemen met zich mee voor de ochtendspits.
Archieffoto

Het ongeval gebeurde gisteravond rond 23.30 uur. Een Britse trekker met oplegger reed ter hoogte van Wetteren tegen een brugpijler, vermoedelijk na een klapband. De chauffeur van de vrachtwagen overleed ter plaatse.

De vrachtwagen vervoerde wijn en door het ongeval kwam het glas op de baan terecht. De lading raakte opgeruimd, maar de takelwerkzaamheden namen heel wat tijd in beslag omdat de vrachtwagen in verschillende stukken was gebroken. De Civiele Bescherming moest ter plaatse komen om mee te helpen opruimen.