Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel in voor Q-music

Radiopresentator Sam De Bruyn ruilt Studio Brussel in voor Q-music waar hij vanaf september een dagelijkse radioshow zal presenteren. "Ik koester enkel mooie herinneringen, maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdaging aan te gaan."
© BMUSS

Vanaf september presenteert Sam De Bruyn een dagelijks radioprogramma op Q-music. "Studio Brussel is acht jaar lang de familie geweest waar ik de kans kreeg om te groeien als radiomaker en muziekliefhebber", zegt de radiomaker in een persbericht. "Ik koester enkel mooie herinneringen, waar ik immens dankbaar voor ben. Maar ondertussen is het moment gekomen om een eigen weg in te slaan en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik kijk dan ook enorm uit naar het nieuwe avontuur dat mij wacht bij Q-music."

Bij die zender verwelkomt men De Bruyn alvast met open armen. "Hij ademt muziek en beseft als geen ander dat goeie radio altijd draait rond de luisteraar", klinkt het bij Tom Klerkx programmadirecteur van Q-music. "Vanaf september ga je hem elke dag horen op Q, eind augustus geven we meer informatie over wat zijn rol precies wordt, als we de najaarsprogrammering bekend maken. Sam is een van de meest getalenteerde, authentieke radiopersoonlijkheden van Vlaanderen en ik ben blij dat hij ons team komt versterken."

"Het is uiteraard niet leuk om een fijne collega als Sam te zien vertrekken, maar het doet ergens ook deugd om te zien dat zoveel collega’s in de media, verspreid in Vlaanderen, hun carrière begonnen zijn bij Studio Brussel", laat Jan Van Biesen, nethoofd van Studio Brussel weten. "Ik wil Sam enorm hard bedanken voor de fantastische jaren."

"StuBru was good for you! Merci voor 8 jaren topradio, Sam De Bruyn", meldt radiozender Studio Brussel op Twitter:

Van "Studio Dada" tot "Zet'm op Sam"

Sam De Bruyn verlaat Studio Brussel na acht jaar trouwe dienst. Hij kwam binnen via "Studio Dada", het radiolab van de muziekzender waarmee jonge radiomakers de kans kregen om hun talent te tonen. Op de radiozender presenteerde hij "The sound of Sam", "Vrienden van de radio" en "Zet'm op Sam".

De Bruyn was de laatste jaren ook een van de drie presentatoren van de radiomarathon "Music for life" (kleine foto), de benefietactie van Studio Brussel in de kerstperiode. Naast zijn radiowerk was De Bruyn ook aan het werk als dj en als presentator van verschillende televisieprogramma's. Zo was hij op Eén te zien in "De laatste ronde" en in "Het Spiegelpaleis".

© VRT - Jokko

Meest gelezen