Twee explosies bij petrochemisch bedrijf in Marseille

In de buurt van de Zuid-Franse stad Marseille is een petrochemisch bedrijf vanmorgen vroeg getroffen door twee ontploffingen. Volgens de plaatselijke autoriteiten vielen daarbij geen gewonden. De oorzaak van de explosies is nog niet duidelijk, maar volgens verschillende bronnen kan het niet zo maar om een ongeluk gaan.

De explosies vonden rond drie uur vanmorgen plaats op de petrochemische site van LyondellBassel, op zo'n 30 kilometer van Marseille, niet ver van de luchthaven Marseille-Marignane. Getuigen hoorden een luide knal. Twee opslagtanks gevuld met chemische stoffen die op 500 meter afstand van elkaar stonden, werden daarbij geraakt.

Op de explosies volgde een zware brand. Op beelden was een enorme rookpluim te zien, maar volgens de Franse autoriteiten was er geen gevaar voor de volksgezondheid. Zo'n 100 brandweermannen konden het vuur uiteindelijk blussen.

Er is nog geen duidelijkheid over de oorzaak van de ontploffingen, maar er zou kwaad opzet mee gemoeid zijn. De getroffen tanks zouden te ver uit elkaar liggen waardoor verschillende bronnen denken dat het niet om een ongeluk kan gaan.