Zeehondjes en pinguïns geboren in Zoo Antwerpen

De Antwerpse Zoo vraagt de hulp van het publiek om een naam te geven aan twee pasgeboren zeehondenpuppy's. Alle nieuwe baby's in de Zoo krijgen dit jaar een naam die begint met de letter Q. De Zoo mocht de voorbije weken overigens ook een kleine macaronipinguïn en twee ezelspinguïns verwelkomen, en mogelijk zijn er nog kleine pinguïns op komst.
JONAS VERHULST

De twee zeehondjes werden begin deze maand geboren. Op 2 juli was het de beurt aan mama Nath om het leven te schenken aan een zeehondenpup, vijf dagen nadien volgde zeehond Eufrazie. De twee pups, een vrouwtje en een mannetje, drinken nog bij hun moeder en zwemmen intussen al volop mee met hun soortgenoten. Het publiek kan hen dus al bewonderen.

De verzorgers zijn nog op zoek naar namen en doen daarvoor een beroep op het publiek. Op www.zooantwerpen.be kan je een lijstje met door de verzorgers geselecteerde suggesties voor namen van de zeehondjes bekijken en er eentje uitkiezen. Voor het vrouwtje kan je kiezen tussen Querida en Qiana, voor het mannetje tussen Quieres en Qing. Op 1 augustus krijgen ze hun naam.

De drie pasgeboren pinguïns hebben wel al een naam gekregen: Quick, Qwerty en Quiche. Ook zij zijn al te bewonderen, vooral tijdens het dagelijks weegmoment om 13.15 uur.

Artman
JONAS VERHULST
Artman