17-jarige zonder rijbewijs richt ravage aan op Zuid in Antwerpen

In Antwerpen heeft de lokale politie afgelopen nacht na een lange achtervolging een 17-jarige jongen gevat die zonder rijbewijs met de wagen van een vriendin op pad gegaan was. De jongeman richtte heel wat schade aan tijdens zijn vlucht voor de politie.
De plaats van de crash in de Balansstraat.

De feiten deden zich voor omstreeks 4 uur 's nachts. Inspecteurs zagen tijdens hun patrouille in de Brederodestraat een auto tegen hoge snelheid richting Amerikalei rijden. Daar stopte de bestuurder voor het rode licht. Toen het groen werd, viel de wagen stil. Hetzelfde deed zich voor aan het volgende kruispunt op de Leien. De inspecteurs besloten een controle uit te voeren.

De bestuurder van de wagen draaide vervolgens, zonder dit aan te geven met zijn richtingsaanwijzers, de Bolwerkstraat in. De inspecteurs wilden de wagen doen stoppen om tot controle over te gaan, maar de bestuurder van de Opel versnelde en in de Paleisstraat reed hij zich vast op een verkeersgeleider.

Toen de inspecteurs een nieuwe poging deden om bestuurder en voertuig te controleren vertrok de verdachte opnieuw tegen hoge snelheid. Zijn vlucht eindigde in de Balansstraat. Daar raakte hij opnieuw de controle over zijn auto kwijt. Het kwam tot een zware aanrijding waarbij vijf andere auto's en een moto werden beschadigd. Ook de gevel van een woning liep schade op.

Vlucht gaat te voet voort

De verdachte gaf zijn vlucht echter niet op. Hij liep te voet richting Singel. Hij dook daar via de trap naar beneden richting het perron van station Antwerpen-Zuid. Daar verdween hij in de struiken.

Er werd een zoekactie georganiseerd. Korte tijd later werd de bestuurder aangetroffen en opgepakt nabij de Jan Van Rijswijcklaan. Hij had bij de aanrijding een lichte verwonding opgelopen aan het voorhoofd. Krassen op zijn armen en polsen liep hij op tijdens zijn vlucht door het struikgewas.

De 17-jarige verdachte uit Kapellen bleek niet in bezit van een rijbewijs. De Opel Corsa waarin hij reed, had hij geleend van een vriendin om sigaretten te gaan kopen. Het voertuig werd totaal vernield en moest worden getakeld.