"Onze nachtmerrie is officieel voorbij"

Mensen die vanop hun balkon in hopen sneeuw doken, die taferelen waren afgelopen winter schering en inslag in Boston. Het was tekenend voor de recordhoeveelheid sneeuw die was gevallen aan de Amerikaanse oostkust. Nu, een maand na het begin van de zomer, is de laatste sneeuwvlok gesmolten.

Het stadspersoneel had de handen meer dan vol om de ondergesneeuwde wegen sneeuwvrij te maken. De sneeuwoverschot werd aangelegd op een parkeerplaats bij de haven. Op die plaats ontstond dus een heuse sneeuwberg van ruim 20 meter hoog. Het is die berg die eindelijk definitief is gesmolten. Op bovenstaande beelden kunt u het smeltproces versneld bekijken.

"Onze nachtmerrie is eindelijk voorbij", tweet gouverneur Charlie Baker van de staat Massachusetts. Wat is er zo erg aan een berg sneeuw, vraagt u zich misschien af? Behalve sneeuw bevatte de berg ook heel wat afval. En door de stijgende temperaturen begon het in de haven flink te stinken. Nu is de sneeuw verdwenen en ook het afval is zo goed als foetsie.

Geheugen heropfrissen: de historische winter van Boston

lees ook