"We zullen tijger Kharlan missen"

Droevig nieuws vanuit de Antwerpse Zoo. De Siberische tijger Kharlan is overleden. De gezondheid van het 16-jarige dier ging al een tijdje achteruit, waardoor ze hem gisteren hebben laten inslapen.

"De Siberische tijger ging snel achteruit, werd futloos en graatmager", zo staat te lezen op de Facebookpagina van de Zoo. "Dokter Francis heeft hem gisteren zachtjes laten inslapen. We zullen hem missen." De tijger werd 16 jaar, "een mooie leeftijd voor een grote kat van dat kaliber".

In de Zoo blijft nu nog maar één Siberische tijger over: Yessie, die ondertussen ook al 17 jaar is. Wie zou vrezen dat er binnenkort helemaal geen tijgers meer te zien zijn in Antwerpen, hoeft zich geen zorgen te maken. "Het is absoluut onze bedoeling om ook in de toekomst nog tijgers te houden", bevestigt woordvoerster Ilse Segers.

Het dierenpark heeft zelfs plannen om op termijn volledig nieuwe verblijven te bouwen voor de bedreigde roofdieren, in navolging van het nieuwe leeuwenperk.