Chinezen trekken zonder gezicht naar het werk

We maken het allemaal wel mee, dagen waarop we ons gezicht liever niet laten zien op het werk. In Hanan, in de Chinese provincie Hebei, hebben enkele bedrijven een ontspanningsdag georganiseerd waarop die wens in de praktijk werd gebracht. Onder het mom van "no-face-day" mochten alle werknemers met een masker op komen werken.

Een dag per maand is er zo een ontspanningsdag en gisteren werd dus gekozen voor een "zonder-gezicht-dag". Initiatiefnemers hopen op die manier de werknemers ertoe aan te zetten om hun gelaatsuitdrukkingen een dagje verlof te gunnen.

Iedereen mocht zelf kiezen welke maskers ze droegen. Zwart-witte maskers waren kennelijk het meest in trek. Anderen haalden dan weer hun inspiratie uit de "Scream"-films en uit de organisatie Anonymous.

lees ook