Herstellingen houden Solar Impulse 2 tot april volgend jaar op Hawaï

De Solar Impulse 2 blijft nog tot april volgend jaar op Hawaï voor herstellingen. Dat meldt de organisatie achter het zonnevliegtuig. Het toestel liep grote schade op tijdens de historische overtocht van de Stille Oceaan.

Tijdens de overtocht van de Stille Oceaan, met de Zwitserse piloot André Borschberg, kreeg de Solar Impulse 2 te maken met oververhitte batterijen. Daardoor raakten bepaalde onderdelen beschadigd. De organisatie liet eerder al weten dat de herstellingen "verschillende weken" zouden duren.

Die weken zijn nu "maanden" geworden, zo staat te lezen op de website van Solar Impulse.Tijdens die maanden zullen de technische teams verschillende opties bestuderen om de batterijen op te warmen en af te koelen tijdens vluchten van lange duur. "De missie rond de wereld zal begin april hervatten van Hawaï naar de Amerikaanse westkust."

Solar Impulse 2?

De Solar Impulse 2 vertrok op 9 maart in Abu Dhabi en legde tot nu toe bijna 18.000 kilometer van de voorziene 35.000 kilometer af. De non-stopvlucht over de Stille Oceaan van 8.200 kilometer vormde de langste etappe. Daarbij verbeterde piloot Borschberg onder andere records voor de langste solovlucht en voor de langste afstand in een Solarvliegtuig.

Borschberg en de Zwitserse avonturier Bertrand Piccard (57) willen met hun stunt bewijzen tot welke prestaties door zonne-energie aangedreven vliegtuigen in staat zijn.