Lena Dunham lanceert eigen feministische nieuwsbrief

De Amerikaanse actrice, regisseur en schrijfster Lena Dunham start vanaf september met een wekelijkse nieuwsbrief voor jonge vrouwen, Lenny genaamd. Dat heeft het boegbeeld van de HBO-serie Girls verteld aan website Buzzfeed. Dunham wil met haar nieuwe project vrouwen informeren over "hedendaags feminisme, met al zijn tegenstellingen en ingewikkeldheden".
STARPIX2014

Dunham lanceert de nieuwsbrief samen met Jenni Konner, de showrunner met wie ze samen werkt aan het vijfde seizoen van de populaire HBO-serie "Girls".

Lenny wordt volgens de Amerikaanse actrice en schrijfster een project voor "gelijkgezinde, intellectueel nieuwsgierige vrouwen en al wie van hen houdt, die verandering willen brengen maar ook gewoon willen weten welke budgetvriendelijke outfit ze best dragen deze zomer." Dunham richt zich op een vrouwelijk publiek met erg uiteenlopende interesses "van radicale politiek over mode tot Rihanna".

De nieuwsbrief zal niet enkel geschreven worden door Dunham zelf. Ook enkele bekende vriendinnen en collega's zullen meewerken aan het project. Lenny zou niet enkel bestaan uit nieuwsartikels, maar er worden ook opiniestukken in gepubliceerd "die aansluiten bij de leefwereld van jonge vrouwen". Lezeressen zullen op hun beurt hun mening kunnen delen over allerlei onderwerpen.

In eerste instantie wil Dunham haar nieuwe project zelf financieren. Na de lancering wil de Amerikaanse een beroep doen op reclame-inkomsten van "zorgvuldig geselecteerde adverteerders" en de online verkoop van typisch vrouwelijke producten.

AP2013