Limousines van Maria Callas geveild in Monaco

In Monaco worden twee limousines van operazangeres Maria Callas aangeboden op een veiling van bijzondere voertuigen. De wagens van het type Mercedes-Benz 600 zouden volgens veilinghuis Artcurial tussen de 60.000 en de 100.000 euro kunnen opbrengen.

De limousines dateren respectievelijk van 1966 en 1971. Beide wagens zijn tweekleurig: de limousines hebben een metaalgrijze carrosserie en een zwart dak.

Maria Callas, die in 1977 overleed, zou de luxewagens gekocht hebben in Parijs. De naam van de Griekse operazangeres staat ook vermeld op de originele verzekeringsdocumenten aan boord van de wagens, zo laat de verzamelaar die de wagens te koop aanbiedt weten.

Voor de geïnteresseerden: de veiling vindt plaats op maandag 20 juli in een hotel in Monaco. In totaal worden 11 luxewagens aangeboden.