Massahysterie door muis in de moskee

In de Hassan II-moskee, in de Marokkaanse stad Casablanca, zijn 81 gelovigen gewond geraakt nadat een muis een aanwezige had opgeschrikt. In de paniek die dat tot gevolg had, raakten tientallen aanwezigen lichtgewond. 73 van hen hebben het ziekenhuis intussen weer verlaten.

Tijdens deze ramadanmaand was de reusachtige moskee in Casablanca helemaal gevuld, hoofdzakelijk met vrouwen. Een van de dames werd echter opgeschrikt door een muis die mee was binnengeglipt. Ze zette het roepend op een lopen, gevolgd door andere aanwezigen die niet wisten wat er aan de hand was.

In de paniek raakten 81 gelovigen lichtgewond. "Het gaat hoofdzakelijk om lichte verwondingen en breuken. Anderen vielen flauw", luidt een persmededeling van de stad Casablanca. 73 slachtoffers hebben het ziekenhuis alweer verlaten.