Mobistar trekt methodologie dekkingsatlas BIPT in twijfel

Mobistar vindt dat de "dekkingsatlas" die het Belgische Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT) heeft gelanceerd, geen eerlijke vergelijking tussen de mobiele operatoren in België mogelijk maakt.

Het BIPT lanceert vandaag een tool waarmee de consument de netwerkdekking van de drie mobiele operatoren in België kan controleren. De telecomregulator benadrukt dat de gegevens over de dekking van de netwerken van de operatoren zelf komen, maar dat hij zelf ook gecontroleerd heeft of die kloppen door her en der met een speciale wagen door het land te rijden. Daaruit blijkt dat niet alle operatoren even correcte informatie hebben aangeleverd. Mobistar scoort een betrouwbaarheid van honderd procent, terwijl dat bij de anderen wat minder is.

De verschillen maken een vergelijking onmogelijk, zegt Mobistar-woordvoerder Jean-Pascal Bouillin. "Bij ons zijn de gegevens honderd procent correct, terwijl in het geval van Base vier procent van de kaart niet correct is. Dat kan een groot verschil geven. We begrijpen daarom niet dat het BIPT niet aan iedereen een honderd procent correcte kaart heeft gevraagd. De kaarten publiceren met een verschillende betrouwbaarheid is misleidend."

Mobistar merkt ook nog op dat de kaarten van het BIPT de dekking buitenshuis weergeven. "Het is onze strategie om meer aandacht te geven aan indoor-coverage", aldus nog Mobistar.