Mogelijke terrorist gearresteerd in VS

Speuders uit de Amerikaanse staat Massachusetts hebben een 23-jarige jongeman gearresteerd, die een terreuraanslag zou hebben willen plegen. Hij wordt ervan verdacht een aanslag te hebben voorbereid met een snelkookpan zoals bij de marathon van Boston in 2013.

De openbare aanklager in Massachusetts deelde dinsdag mee dat de jongeman al op 4 juli werd opgepakt, nadat hij wapens had gekregen van iemand die samenwerkte met de FBI.

Speurders hadden de jongeman in het oog gehouden bij de aankoop van een snelkookpan, zoals bij de aanslag in Boston werd gebruikt. Na zijn arrestatie troffen de speurders in zijn woning verschillende gebruiksklare molotovcocktails aan.

De openbare aanklager heeft naar eigen zeggen aanwijzingen dat de verdachte IS steunt en plannen voor aanslagen had. Hij zou van plan zijn geweest de met kruit, nagels en glas gevulde snelkookpan als bom te gebruiken en ze te ontsteken in drukke plaatsen zoals een schoolrefter.