Ryanair verwacht tot 30 procent meer passagiers in België

De Ierse lagekosten­maatschappij Ryanair verwacht dat ze dit jaar 8 miljoen reizigers zal vervoeren in België, 30 procent meer dan vorig jaar. Er is zowel groei op Brussels Airport, waar Ryanair vorig jaar actief werd, als op de luchthaven van Charleroi, zegt Ryanair-topman Michael O'Leary.

Ryanair zou dit jaar groeien naar 6 miljoen passagiers in Charleroi, waar het over het hele jaar 77 routes zou aanbieden, en naar 2 miljoen op Brussels Airport (13 routes). De opstart van de activiteiten in Zaventem is dus niet louter ten koste van Charleroi gegaan, zoals door sommigen werd gevreesd.

Ryanair opent komend winterseizoen drie nieuwe bestemmingen vanaf Charleroi (Kopenhagen, Stockholm en Podgorica) en één vanaf Brussels Airport (Berlijn). Nieuwe bestemmingen voor de zomer van 2016 zullen in september worden aangekondigd.

O'Leary sluit niet uit dat Ryanair in de toekomst actief zou kunnen worden op de luchthavens van Oostende en Luik. Hij benadrukte wel dat de maatschappij momenteel focust op uitbreiding op internationale luchthavens (Zaventem, Berlijn, Rome) en op dit moment onvoldoende toestellen heeft om verbindingen op te starten op nieuwe regionale luchthavens.