Senioren kunnen vanaf nu jaarabonnement De Lijn aanvragen

Vlaamse 65-plussers die een jaarabonnement van De Lijn wensen, kunnen dat vanaf nu aanvragen. Het jaarabonnement voor senioren kost 50 euro.
© Stefaan Van Hul- De Lijn

Vanaf 1 september moeten 65-plussers opnieuw betalen op bussen en trams van De Lijn. De bijna 1 miljoen senioren die al een MOBIB-kaart hebben aangevraagd, krijgen daarom deze week een brief in de bus met meer informatie over het jaarabonnement.

De 65-plussers zijn zo de eerste groep in Vlaanderen die de MOBIB-chipkaart in gebruik neemt. De kaart is volgens De Lijn heel gebruiksvriendelijk en levert De Lijn een schat aan reizigersinformatie, die op termijn alle reizigers ten goede komt.

Verplichte registratie

De tweede grote wijziging vanaf 1 september is de verplichte registratie. Al wie reist met een MOBIB-kaart, moet zich bij elke op- en overstap registreren. Dat kan heel eenvoudig door de kaart op maximaal 5 centimeter van de blauwe knop op het leestoestel te houden. Dit gaat heel wat sneller dan een kaart in een ontwaarder steken. Als de kaart goed is gelezen, verschijnt een V-teken op een groene achtergrond. Is de kaart slecht gelezen, dan verschijnt een kruis op een rode achtergrond. Het is niet nodig om de MOBIB-kaart ook te registreren bij het afstappen.