Thicke en Williams moeten "maar" 4,8 miljoen euro betalen in zaak "Blurred lines"

"Slechts" 5,3 miljoen dollar (4,8 miljoen euro). Zoveel moeten de Amerikaanse muzikanten Robin Thicke en Pharrell Williams aan de nabestaanden van Marvin Gaye betalen omdat ze één van zijn nummers hebben geplagieerd voor hun hit "Blurred lines", zo heeft een rechter geoordeeld. Eerder had een rechter hen de som van 7,4 miljoen dollar (6,7 miljoen euro) opgelegd.
Pharrell Williams.

Begin maart werden Thicke en Williams door een rechter in de VS schuldig bevonden aan plagiaat. De nabestaanden van Marvin Gaye hadden een rechtszaak aangespannen omdat ze vonden dat hun hit "Blurred lines" was afgekeken van Gayes nummer "Got to give it up". Thicke en Williams moesten de familie 7,4 miljoen dollar betalen, een beslissing die ze prompt aanvochten.

Een nieuw vonnis zwakt dit bedrag nu enigszins af. Het verzoek van Thicke en Williams om de zaak opnieuw voor de rechter te brengen, is afgewezen. Wel moeten ze de familie van Gaye niet langer 7,4 miljoen dollar, maar "slechts" 5,3 miljoen dollar betalen. Daar staat tegenover dat ze de helft van alle toekomstige royalty's die "Blurred lines" opbrengt aan de familie moeten afstaan. Het nummer zelf mogen ze gewoon blijven verkopen.