Tomorrowland wijkt ook uit naar onze hoofdstad

Tijdens dancefestival Tomorrowland zullen er duizenden festivalgangers, medewerkers en artiesten in Brussel verblijven. In totaal gaat het om 20.000 overnachtingen, gespreid over drie dagen. 4.000 festivalgangers kozen bovendien voor een extra toeristisch bezoek aan Brussel voor de start van het festival.
Archieffoto

Ruim een derde van de 180.000 Tomorrowlandbezoekers komt uit het buitenland. Ongeveer 20.000 feestvierders kozen voor een Global Journey Package. 15.000 festivalgangers daarvan komen met een van de 165 speciale feestvluchten naar Zaventem.

Vierduizend feestvierders kozen voor een extra dagje Brussel: op donderdag kunnen ze schilderen met chocolade, bier proeven of het stripmuseum bezoeken.

Vorig jaar konden de festivalgangers nog kiezen voor een dagtrip naar Antwerpen of Brugge, maar daar stapt de organisatie van af. "Buiten de logistieke moeilijkheden die dat met zich meebracht, denken buitenlandse jongeren bij België in de eerste plaats aan Brussel en de typische wafels, chocolade en bier", zegt Debby Wilmsen van Tomorrowland.

Philippe Close, de schepen van Toerisme van Brussel is tevreden over de samenwerking met het festival. "Met 20.000 overnachtingen is Tomorrowland in geen tijd uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van het jaar voor de Brusselse hotels."

Tijdens Tomorrowland 2011 waren de Brusselse hotels slechts voor 65 procent gevuld. In 2014 bedroeg de bezettingsgraad al 85 procent. Hotel Bloom, Sofitel en The Hotel worden voor de gelegenheid volledig in een Tomorrowlandkleedje gestoken.