Werkzaamheden op E40 Zwijnaarde-Erpe-Mere bijna klaar

De zwaarste hinder door de werkzaamheden op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere is voorbij. Vanavond gaan de drie rijstroken richting Brussel weer open, vrijdag zal er richting kust weer over drie rijstroken kunnen worden gereden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Sinds midden juni werd het asfalt op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere richting Brussel vernieuwd, over een afstand van 15 kilometer. Dat gebeurde in twee fases, met eerst werkzaamheden tussen Wetteren en Erpe-Mere, en nadien tussen Zwijnaarde en Wetteren.

De tweede fase is nu afgerond, meldt het agentschap. "Tegen woensdagavond, maar vermoedelijk pas na de avondspits, zullen de drie rijstroken richting Brussel opnieuw opengesteld zijn", zegt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen.

"Op vrijdagochtend 17 juli voor de ochtendspits gaat ook de linkerrijstrook richting kust terug open."

Het verkeer moest ter hoogte van de werkzaamheden over twee versmalde rijstroken, en ook richting de kust was een rijstrook minder beschikbaar. In beide richtingen was de maximumsnelheid beperkt tot 70 kilometer per uur.

De werkzaamheden zijn nog niet helemaal voorbij. De linkerrijstrook richting Brussel moet over de volledige afstand nog een nieuwe asfaltlaag krijgen. Dat zal vanaf 17 augustus gebeuren, gedurende een tiental nachten. Overdag zal de snelweg in beide richtingen open zijn voor verkeer.

Binnen een aantal maanden zal de E40 in de andere richting worden aangepakt.