"Bedankt om ons graag te zien"

Omroepsters Saartje Vandendriessche, Andrea Croonenberghs, Geena Lisa en Eva Daeleman hebben samen afscheid genomen van de Eén-kijkers. Ze deden dat eerst met een afzonderlijke presentatie, en sloten de avond na Tourtalkshow "Vive le vélo" samen af. Ze bedankten de kijkers voor de warme reacties na hun aangekondigde afscheid.

Saartje Vandendriessche beet omstreeks 18.15 uur de spits af. In een zwart-wit ensemble riep ze de Eén-kijker op om zeker af te stemmen op het gezamenlijk afscheid van de vier omroepsters na "Vive le vélo".

Andrea Croonenberghs, gekleed in een blauwe blouse en zwarte rok, noemde het "een heel bijzondere donderdag" maar kwam snel weer "tot de orde van de dag". Croonenberghs was van alle VRT-omroepsters het langst actief: maar liefst 26 jaar lang kondigde ze programma's aan.

Geena Lisa maakte de Eén-kijker alvast warm voor de programma's van komend weekend. In een goudkleurige jurk noemde ze haar collega-omroepsters "de beste ter wereld".

Eva Daeleman koos op haar laatste omroepdag voor een oranje jurk, naar analogie met de druk becommentarieerde "worteljurk" die ze uitkoos voor haar omroepdebuut. "Mijn collega's en ik maken er straks een bijzonder plezante avond van", knipoogde ze.

"Uniek moment in televisiegeschiedenis"

Na de Tourtalkshow "Vive le vélo" kwamen de vier omroepsters nog een laatste keer samen in beeld. Saartje Vandendriessche bedankte "Vive le vélo"-presentator Karl Vannieuwkerke voor de bloemen. Ze noemde de laatste aankondiging "een uniek moment in de televisiegeschiedenis".

"We kwamen graag ongevraagd bij u binnen in de huiskamer. We hopen dat u ons een beetje zal missen", aldus Andrea Croonenberghs. Het viertal stak even de draak met zichzelf door te verwijzen naar hun kapsels, opvallende outfits of vermeende tics.

"We zullen uw warme reacties op dit aangekondigde afscheid niet snel vergeten. Bedankt om ons graag te zien", besloot Geena Lisa. Een boodschap die Eva Daeleman na de laatste opname ook via sociale media deelde.