Damon Albarn begint in september aan nieuwe Gorillaz-plaat

Blur-frontman Damon Albarn heeft plannen voor een nieuw Gorillaz-album. Dat heeft hij gezegd in een Australisch televisieprogramma. Albarn is momenteel op tournee met Blur, maar wil in september beginnen schrijven aan een nieuwe plaat voor Gorillaz, zijn virtuele band met animatiefiguren.
JOpix.be

Albarn bedacht de groep Gorillaz, met de vier animatiefiguren 2-D, Noodle, Russel Hobbs en Murdoc Niccals als bandleden, in 1998 samen met tekenaar Jamie Hewlett. De band bracht vier albums uit, waarvoor Albarn samenwerkte met andere muzikanten. Met "Clint Eastwood" en "Feel good inc." scoorde de groep enkele hits.

Het vierde album "The Fall" uit 2011 was volgens de geestelijke vaders van Gorillaz echter het laatste wapenfeit van de groep. De laatste maanden doken systematisch geruchten op dat Albarn en Hewlett Gorillaz weer tot leven wilden wekken. De Blur-frontman heeft dat nu ook voor het eerst met zoveel woorden bevestigd in in het Australische televisieprogramma ABC 7.30.

"In september start ik met de opnames van een nieuwe plaat", zo klonk het. "Het is zo druk geweest, dat ik er eerder de tijd niet voor had. Ik kijk ernaar uit om weer een periode thuis te zijn en vijf dagen per week in de studio te zitten."

2015 was al een druk jaar voor Albarn. Zijn groep Blur heeft net een nieuw album uit en is momenteel op tournee.