Eerste islamitische middelbare school start in september

De vzw Enseignement Confessionnel Islamique de Belgique (ECIB) heeft van de regering van de Franse gemeenschap groen licht gekregen om in september in de gesubsidieerde islamitische school La Vertu in Schaarbeek te starten met een secundaire afdeling. Dat schrijft La Libre Belgique. Volgens de Franstalige krant gaat het om een primeur in ons land.

De school volgt het leerplan van het vrije net, maar geeft ook islamles en vertrekt van een islamitisch pedagogisch project.

In eerste instantie is er plaats voor 120 leerlingen, in het eerste en tweede middelbaar. Maar op termijn is het de bedoeling dat er ook plaats komt voor scholieren van de tweede en derde graad. Er zouden dan 660 plaatsen komen. Op dit moment zijn al 90 leerlingen ingeschreven.

Vlaanderen telt nog geen islamitische scholen, al zijn er wel plannen voor zo'n school in Mechelen.