Griekse minister van Energie bereid ontslag te nemen

De Griekse minister van Energie, Panagiotis Lafazanis, is bereid om ontslag te nemen. Lafazanis is een van de leden van regeringspartij Syriza die tegen de hervormingsvoorstellen van de geldschieters hebben gestemd.

Hoewel Tsipras er bij zijn partijleden op had aangedrongen om de aan Griekenland opgedrongen hervormingsvoorstellen goed te keuren, hebben 38 parlementsleden van de Griekse partij dat niet gedaan. Zes van hen onthielden zich, 32 stemden tegen het plan.

De 38, naast Lafazanis gaat het onder meer om gewezen minister van Financiën Yanis Varoufakis en parlementsvoorzitster Zoi Konstantopoulou, zijn het niet eens met de drastische hervormingsmaatregelen die Griekenland moet doorvoeren in ruil voor een nieuw steunpakket.

De minister gaf wel aan dat hij de regering-Tsipras hoe dan ook zal blijven steunen. "We zijn parlementariërs van deze regering. We zijn voor Syriza als regeringspartij en steunen de premier. We zijn tegen het reddingsplan", aldus Lafazanis, die als minister ook een zetel in het parlement heeft.