Neil Young haalt muziek van streamingdiensten wegens "slechte geluidskwaliteit"

Neil Young laat muziekstreamingdiensten niet langer toe zijn muziek in hun playlist op te nemen. Dat laat de Amerikaanse muzikant weten via Facebook. Hij doet dat omdat hij de geluidskwaliteit die deze diensten bieden beneden alle peil vindt.
AP2013

"Streaming is voor mij voorbij", schrijft Young op zijn Facebookpagina. "Het gaat me niet om het geld, hoewel mijn vergoeding (net zoals die van alle andere artiesten) dramatisch is verminderd door slechte akkoorden die zonder mijn toestemming zijn gesloten."

"Deze beslissing heeft met de geluidskwaliteit te maken. Mijn muziek hoort niet te worden onteerd door de slechtste kwaliteit in de geschiedenis van uitzending of elke andere vorm van verspreiding. Het voelt niet goed toe te laten dat dit aan mijn fans wordt verkocht. Het is slecht voor mijn muziek."

Opmerkelijk: vorig jaar lanceerde Young nog zijn eigen digitale muziekdienst Pono met een eigen drager en downloaddienst in hoge kwaliteit. Hoe dan ook toont zijn beslissing nu de spanning tussen muziekstreamingdiensten als Spotify en muzikanten opnieuw aan. Eind vorige maand zat het er nog bovenarms op tussen Taylor Swift en Apple Music. De popster nam het niet dat gebruikers van de dienst de eerste drie maanden niks zouden betalen voor haar muziek. Apple bond uiteindelijk in.