Netflix bereikt de kaap van 65 miljoen leden

Eind vorige maand telde Netflix wereldwijd 65,55 miljoen leden. Dat heeft de onlinestreamingdienst meegedeeld. Daarmee is voor het eerste de kaap van 65 miljoen leden bereikt. De totale omzet bedraagt nu 1,64 miljard dollar (1,5 miljard euro).

Het blijft hard gaan voor Netflix. Voor het eerst heeft de onlinestreamingdienst de kaap van 65 miljoen leden bereikt. Eind juni stond de teller op 65,55 miljoen gebruikers. Dat zijn er 3,28 miljoen meer ten opzichte van drie maanden eerder. Op jaarbasis zijn het er 15,51 miljoen meer.

Het omzetcijfer is in het tweede trimester van 2015 op jaarbasis met drieëntwintig procent gestegen tot 1,64 miljard dollar (1,5 miljard euro). De nettowinst is dan weer met drieënzestig procent gezakt tot zesentwintig miljoen dollar (23,8 miljoen euro).

Dit laatste is vooral een gevolg van de forse investeringen die Netflix doet in eigen series en films, iets wat de onlinestreamingdienst wil blijven doen. Na uiterst succesvolle series als "House of cards" en "Orange is the new black" verschijnt binnenkort de eerste Netflixfilm "Beasts of no nation" met acteur Idris Elba. De film zal zowel op de onlinestreamingdienst als in enkele bioscopen te zien zijn. Volgend jaar komt nog een Netflixfilm uit met Brad Pitt.

Netflix is tot slot van plan wereldwijd in nog een aantal landen voet aan de grond te krijgen. Na Australië en Nieuw-Zeeland eind maart, zal de onlinestreamingdienst binnenkort ook in Spanje, Italië en Portugal worden aangeboden. In 2016 is China aan de beurt. Dit brengt gigantische kosten met zich mee, maar Netflix maakt zich sterk vanaf 2017 weer volop winst te maken.