Oude Bush breekt nekwervel bij val

Oud-president George Bush van de VS heeft bij een val in zijn buitenverblijf in Kennebunkport, in de staat Maine, een van zijn halswervels gebroken. De 91-jarige Bush is naar het ziekenhuis gebracht, maar verkeert niet in levensgevaar.

De toestand van Bush senior is stabiel, zo verklaarde zijn woordvoerder Jim McGrath aan het Amerikaanse tv-station CNN. Hij zal wellicht niet erg lang in het ziekenhuis moeten blijven. Wel zal hij een nekbrace moeten dragen.

Bush, de oudste nog in leven zijnde Amerikaanse president, is de voorbije jaren al meermaals met medische problemen in het nieuws gekomen. Zo werd hij in december vorig jaar nog met ademhalingsproblemen opgenomen in het ziekenhuis.

George H.W. Bush was van 1989 tot 1993 president van de Verenigde Staten. Hij is de vader van George W. Bush, die van 2001 tot 2009 ook die functie bekleedde. Jeb Bush, nog een andere zoon, doet momenteel eveneens een gooi naar het presidentschap.