Poetin ziet geen heil in tribunaal voor vlucht MH17

De Russische president Vladimir Poetin ziet geen heil in de oprichting van een VN-tribunaal over de neergeschoten Maleisische Boeing MH17. Dat heeft hij gezegd in een telefoongesprek met de Nederlandse premier Mark Rutte.
AP2011
(Archieffoto)

Poetin zei dat hij denkt dat zo'n onafhankelijk tribunaal contraproductief zal zijn.

Maar premier Rutte hoopt nog altijd dat het tribunaal er komt. Nederland probeert steun te krijgen voor een resolutie bij de Veiligheidsraad voor de oprichting van een onafhankelijk tribunaal. Nederland leidt het onderzoek naar de oorzaak van de crash omdat de meeste slachtoffers Nederlanders waren.

Morgen is het precies een jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten boven het oosten van Oekraïne. Alle 298 inzittenden kwamen daarbij om. Vermoed wordt dat Oekraïense rebellen, bevoorraad met Russische wapens, het vliegtuig neerhaalden.