Postkantoren dicht, banken open op vooravond 21 juli

Maandag 20 juli, aan de vooravond van de nationale feestdag, maakt lang niet iedereen de brug. Postkantoren en contactcenters blijven de twee dagen dicht, banken daarentegen zijn maandag open.

21 juli is een wettelijke feestdag voor alle postdiensten, zegt Bpost in een persbericht. Maar hoewel postkantoren en contactcenters maandag gesloten blijven, volgen de postpunten de openingstijden van de handelszaak waar ze gevestigd zijn. En de postbestelling en buslichtingen vinden normaal plaats.

Ook voor de banken is maandag geen brugdag. Zij blijven enkel op de nationale feestdag dicht, klinkt het bij Febelfin.

Bij de diensten van de steden en gemeenten is het beeld minder eenduidig. "Het hangt af van plaats tot plaats of maandag een brugdag is", zegt Jan Van Alsenoy van de Vlaame Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG). "Op dinsdag zal de administratieve dienstverlening voor de burger overal gesloten zijn. Of recreatieve diensten die dag open zijn, zoals musea of zwembaden, is dan ook weer afhankelijk van de stad of de gemeente."