Samson en Gert, Piet Piraat en Ghost Rockers vervangen K3 op Marktrock

Niet één, maar liefst drie acts vervangen K3 dat op 15 augustus op het podium van Marktrock (for Kids) in Leuven zou staan, maar dat optreden moest afzeggen. Het gaat om Samson en Gert, Piet Piraat en Ghost Rockers. Ontgoochelde festivalgangers die een ticket kochten voor K3, kunnen dat laten terugbetalen.

Gisteren kondigde Studio 100 aan dat K3 alsnog niet zou optreden op Marktrock in Leuven op 15 augustus. Nochtans was de komst van de drie meiden pas twee weken eerder aangekondigd.

Vandaag blijkt dat de annulering alles heeft te maken met het contract dat Studio 100 met Suikerrock in Tienen afsloot. Op 2 augustus geeft K3 op dat festival een optreden. Daarbij is de expliciete voorwaarde overeengekomen nergens in een straal van dertig kilometer rond Tienen een ander optreden te geven. De afstand tussen Tienen en Leuven bedraagt slechts zo'n vijfentwintig kilometer.

"Dit is geen actie van Suikerrock tegen Marktrock of gelijk welk ander evenement", zegt Walter Kestens, de organisator van Suikerrock. "Als we iemand boeken, dan maken we afspraken. Zo hebben we met Studio 100 afgesproken dat K3 niet zou optreden in een straal van dertig kilometer rond Tienen."

"Blij met snelle oplossing"

Vandaag al maakt Marktrock (for Kids) de vervanging van K3 op Marktrock in Leuven bekend. Samson en Gert staan dit jaar 25 jaar op de planken en geven een uniek en exclusief verjaardagsconcert in Leuven. Ze brengen Piet Piraat en Ghost Rockers mee. Het optreden op zaterdag 15 augustus start om 11 uur.

“Studio 100 heeft een fout gemaakt, maar vergissen is menselijk. We zijn enorm verheugd dat we samen met Studio 100 in een recordtempo een nieuwe invulling hebben kunnen gegeven aan "Marktrock for kids"", aldus Henk Vermeulen van Live Entertainment, de organisator van Marktrock Leuven. "We gaan er samen een lap op geven."

Tickets terugbetaald

Live Entertainment laat ook nog weten dat tickets voor het K3-optreden worden terugbetaald. "Marktrock Leuven betaalt iedereen die speciaal voor K3 wilde komen, zijn ticket terug. Daarvoor moet je mailen naar info@live-entertainment.be”, aldus Vermeulen.

De aanvraag voor terugbetaling kan je indienen tot en met vrijdag 24 juli. Het K3-ticket blijft evenwel geldig voor de geplande show van Samson en Gert.