Verdachte in zaak van kasteelmoord blijft in de cel

In de zaak van de kasteelmoord blijft dokter André Gyselbrecht, de schoonvader van het slachtoffer Stijn Saelens, in de cel. De Gentse kamer van inbeschuldigingstelling heeft zijn aanhouding verlengd.

André Gyselbrecht werd eind juni opnieuw aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge. De speurders zien de schoonvader van Stijn Saelens nog steeds als de opdrachtgever voor de kasteelmoord. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon "een lesje te leren".

Via DNA-onderzoek kon een Tilburger aangewezen worden als vermoedelijke tweede uitvoerder. De verklaringen van Franciscus L., de neef van de ondertussen overleden huurmoordenaar Antonius van Bommel, leidden tot de nieuwe aanhouding van dokter Gyselbrecht.

De raadkamer in Brugge verlengde twee weken geleden de aanhouding van André Gyselbrecht, maar advocaat Johan Platteau ging daartegen in beroep. De kamer van inbeschuldigingstelling stelde vorige week de beslissing over de verdere aanhouding uit en besliste nu dat de aanhouding met een maand verlengd wordt.