Vijf doden na dubbele schietpartij in de Verenigde Staten

In Chattanooga, in de Amerikaanse staat Tennessee, zijn vijf doden gevallen bij twee schietpartijen aan gebouwen van het leger. De slachtoffers zijn vier militairen en de schutter zelf. De schutter is een genaturaliseerde man uit Koeweit die in Chattanooga woonde.

Een schutter heeft twee militaire locaties onder vuur genomen. Het gaat om rekruteringskantoren op twee verschillende locaties, waaronder een gebouw van de marine.

Op een persconferentie heeft burgemeester Andy Berke van Chattanooga gezegd dat er ook nog drie gewonden zijn gevallen. Het Pentagon heeft het over een gewonden. De burgemeester noemde de twee aanvallen "onbegrijpelijk".

Door de schietpartijen ontstond even paniek in de stad. Uit voorzorg werd een winkelcentrum in de buurt tijdelijk gesloten.

De dader is intussen geïdentificeerd als Mohammed Youssef Abdulaziz, een 24-jarige genaturaliseerde man uit Koeweit, die in de buurt van Chattanooga zelf woonde.

De binnenlandse veiligheidsdienst FBI voert een onderzoek naar een terreurdaad, "tot het tegendeel is bewezen". Over de motieven van de man is nog niets bekend en de FBI zegt dat het voorbarig is te speculeren over zijn motieven.

De Amerikaanse minister van Defensie Ash Carter noemde de schietpartijen "zinloos geweld" en een "verschrikkelijke misdaad".