Werken op E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere klaar richting Brussel

De werkzaamheden op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere zijn vroeger klaar dan gepland. Richting Brussel zijn alle rijstroken sinds vanmorgen opnieuw open. Richting kust is de linkerrijstrook nog tot morgenvroeg dicht.

Sinds midden juni werd het asfalt op de E40 tussen Zwijnaarde en Erpe-Mere richting Brussel vernieuwd over een afstand van 15 kilometer.

"We zijn nu klaar met de heraanleg zelf. Vannacht heeft de aannemer goed doorgewerkt om zoveel mogelijk rijstroken opnieuw open te stellen", verduidelijkt Sylvie Syryn van Wegen en Verkeer. "Alle rijstroken richting Brussel zijn weer open voor het verkeer. Richting kust is de linkerrijstrook nog ingenomen. Het is nog wachten tot morgenvroeg voor die ook opengesteld is."

De werken op de E40 zijn nog niet helemaal klaar. De linkerrijstrook richting Brussel moet over de volledige afstand nog een nieuwe asfaltlaag krijgen. Dat zal vanaf 17 augustus gebeuren gedurende een tiental nachten. Overdag zal de snelweg in beide richtingen open zijn voor verkeer. Binnen een aantal maanden zal de E40 in de andere richting worden aangepakt.

Vanaf 20 juli hinder op E19 door werkzaamheden

Sinds maandag voert het Agentschap Wegen en Verkeer grote onderhoudswerken op de E19 tussen Antwerpen en Brussel ter hoogte van Mechelen. Over een afstand van zo’n 8 kilometer wordt het wegdek richting Antwerpen volledig vernieuwd.

De komende twee nachten worden in de richting van Brussel betonnen constructies geplaatst om het verkeer te kunnen wisselen van kant. Vanaf 20 juli tot 14 augustus wordt de meeste hinder verdacht, omdat dan het verkeer door de middenberm naar de andere kant van de snelweg wordt geleid. Het verkeer zal in beide richtingen over twee versmalde rijstroken op een kant van de snelweg moeten rijden.

Het verkeer houdt in beide richtingen best rekening met ernstige hinder. De A12 vormt een beter alternatief voor verkeer tussen Brussel en Antwerpen, zo raadt Wegen en Verkeer aan. Tijdens de werken geldt er ook een snelheidsbeperking van 70 km per uur. De politie waarschuwt dat ze gerichte snelheidscontroles zullen uitvoeren.