Zesde verdachte opgepakt na klopjacht in Lichtervelde

In Lichtervelde heeft de politie zes verdachten van een metaaldiefstal opgepakt. De zoekactie is inmiddels afgeblazen en de zaak wordt nu opgevolgd door het parket.

Gisterenavond werd in Kortrijk een aanhangwagen vol lood gestolen. Die werd vanochtend teruggevonden in Tielt door de politie, toen de mannen het metaal probeerden te verkopen aan een schroothandelaar. Toen de politie de wagen naderde, reed die weg. Er zaten vier inzittenden in de auto. Er is ook een tweede wagen waarvan de inzittenden ondertussen gearresteerd zijn, maar het is onduidelijk of zij iets met de feiten te maken hebben. 

Tijdens de zoekactie werd het treinverkeer langs de Spoorweglaan in Lichtervelde korte tijd stilgelegd. De politie loste ook een waarschuwingsschot.

Naast de patrouilles uit de verschillende omliggende politiekorpsen, werden ook patrouille- en speurhonden ingezet als ondersteuning. Ook de helikopter van de federale politie hielp bij de zoekactie. "De zoekactie is afgerond. Het parket volgt de zaak verder op", meldt commissaris Filip Feraux van de politiezone Regio Tielt.