Anders Breivik mag dan toch studeren aan Universiteit van Oslo

De Universiteit van Oslo heeft vandaag bekendgemaakt dat Anders Behring Breivik toegelaten is tot de opleiding politieke wetenschappen. Twee jaar geleden had hij al eens een aanvraag ingediend, maar die werd toen geweigerd. Rond de aanvraag was toen veel commotie in Noorwegen.

Anders Behring Breivik vermoordde in 2011 77 mensen bij een dubbele aanslag in Noorwegen. Hij liet een bom ontploffen in de regeringswijk in Oslo en hij schoot tientallen mensen neer op een zomerkamp op het eiland Utøya.

De 36-jarige Breivik zit een gevangenisstraf uit van 21 jaar, een straf die daarna nog kan verlengd worden. Twee jaar geleden had Breivik al eens een aanvraag gedaan om verder te studeren, wat heel wat commotie veroorzaakte in Noorwegen. Toen kreeg Breivik geen toestemming, omdat hij niet het nodige schooldiploma had.

Ondertussen behaalde Breivik zijn diploma secundair onderwijs en dus mag Breivik beginnen aan de opleiding politieke wetenschappen. Hij zal vanzelfsprekend zijn cel niet verlaten, niet in aanraking komen met andere studenten en geen toegang hebben tot onlinecursussen.