Christian Leysen vervangt Dirk Sterckx in raad van bestuur VRT

De Antwerpse zakenman Christian Leysen vervangt Dirk Sterckx in de raad van bestuur van de VRT. Dat meldt Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD). Leysen werd door Open VLD voorgedragen.

Ex-journalist en gewezen Europees parlementslid Dirk Sterckx (Open VLD) nam onlangs ontslag uit de raad van bestuur van de openbare omroep.

Christian Leysen (60) is de zoon van de onlangs overleden André Leysen en heeft zelf een gevuld palmares in het bedrijfsleven, onder meer als voorzitter van de AXE-groep (Ahlers, Xylos, AXE Investments) en als gewezen voorzitter bij Antwerpse Waterwerken en Bpost. Leysen is ook voorzitter van de Antwerp Management School. Begin jaren 2000 zat Leysen ook een tijdlang voor Open VLD in de Antwerpse gemeenteraad.

Minister van Media Sven Gatz is verheugd met de keuze voor Leysen. Gatz heeft trouwens ooit samen met Leysen de boekenreeks "Stadslucht maakt vrij" uitgebracht. Gatz vertrouwt erop dat Leysen zich "zal ontpoppen tot een uitstekend en geëngageerd bestuurder voor de VRT".