Die dekselse eekhoorntjes toch

Het lijkt deze week wel de week van de ondeugende eekhoorns te zijn. Terwijl in Worcestershire een eekhoorn een ravage aanrichtte in een pub, "stalkte" een andere eekhoorn een jonge wandelaarster in Bottrop (Duitsland).
© Rolf Selvik/Solent News & Photo Agency

Het incident in Worcestershire tart de verbeelding. Toen eigenaar Sam Boulter zijn pub binnenkwam, zag hij een waar slagveld. "De vloer lag vol bier en kapotte glazen en flesjes, en geopende zakjes chips. Er lag geld verspreid en zelfs een van de tapkranen stond open." Boulter dacht in eerste instantie aan een inbraak maar groot was zijn verbazing toen vanachter een doos met chips plots een eekhoorn kroop en verdwaasd rondliep.

Boulter concludeerde dat het diertje dronken was. Na een uur slaagde hij erin met enkel stamgasten de eekhoorn te vangen. Er kwam een papiermand aan te pas en het beestje werd prompt buitengezet. Boulter schat de schade in zijn pub op een paar honderd euro.

Stalkende eekhoorn blijkt hongerige eekhoorn

Maar ook in Duitsland liet een eekhoorn zich opmerken. Een jonge wandelaarster werd achternagezeten door een "agressief" geval. Het diertje bleef in haar kielzog en de wanhopige vrouw belde de politie.

Agenten stelden inderdaad bizar gedrag vast en namen de eekhoorn mee naar het politiebureau. Daar bleek het diertje uitgeput te zijn. Wellicht hengelde het diertje gewoon naar voedsel of drank bij de wandelaarster. De agenten gaven de eekhoorn honing en stukjes appel om hem op krachten te laten komen (zie filmpje). Ze beloven hem naar een dierenopvangcentrum te brengen. 

lees ook