E19 tijd lang afgesloten na zwaar ongeval richting Breda

Op de E19 van Antwerpen naar Breda is vanmiddag net over de Nederlandse grens een ongeluk gebeurd met twee vrachtwagens. De snelweg A16 (want zo heet het verlengde van de E19 in Nederland) is ter hoogte van Hazeldonk afgesloten geweest in de richting van Breda. In beide richtingen stonden er lange files.

Even voor de middag was een tankwagen ingereden op een vrachtwagen met oplegger. Op foto's die op Twitter zijn geplaatst is te zien dat de voorkant van de tankwagen volledig is vernield.

De chauffeur van de tankwagen zat een tijd lang bekneld, maar kon worden bevrijd door de hulpdiensten. Die waren met de grote middelen ter plaatse gekomen.

Omdat de ravage zo groot was, werd de snelweg een tijd lang afgesloten in de richting van Breda. Daardoor moest het verkeer omrijden via een lokale omleiding of via de A12 via Bergen op Zoom. Ook in de andere richting was er een lange file ontstaan. Door het vakantieverkeer was het al druk op de snelweg tussen België en Nederland.