Google op één dag 65 miljard dollar meer waard

Door de forse stijging van de beurskoers is het Amerikaanse internetbedrijf Google op één dag 65 miljard dollar meer waard geworden. Dat is een nieuw record voor Wall Street. Het vorige stond op naam van Apple, dat in 2012 op één dag 46 miljard dollar duurder werd.

Het aandeel van Google sloot  af op 699,92 dollar, een nieuw record. De koers steeg op één dag met 16,26 procent. Het aandeel profiteerde van de beter dan verwachte resultaten bij videodochter YouTube en van de aankondiging van financieel directrice Ruth Porat om de kosten beter te gaan beheersen.

Google is nu 468,3 miljard dollar waard. Ter illustratie: de toename met 65 miljard dollar is meer dan de volledige beurswaarde van autoconstructeur Ford of van IT-bedrijf Hewlett Packard.

Voor de oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, was de koersstijging ook positief: zij werden op één dag meer dan 4 miljard dollar rijker.