John Hurt geridderd in Groot-Brittannië

De Britse acteur John Hurt is op 75-jarige leeftijd geridderd in Londen. Koningin Elizabeth II speldde de acteur uit "The elephant man", "V for vendetta", "Alien" en "Tinker, tailor, soldier, spy" een lintje op.

De Britse acteur John Hurt is door de Britse monarchie geridderd voor zijn indrukwekkende artistieke carrière. De 75-jarige Hurt werkte de voorbije zes decennia mee aan meer dan tweehonderd producties en sleepte twee Oscarnominaties in de wacht voor zijn rollen in "The elephant man" en "Midnight express".

Hurt acteerde ook in films als "Alien", "The hit", "1984", "Dead man" en "Tinker tailor, soldier, spy" en "Melancholia". Het jonge publiek kent hem van zijn rol Ollivander in de twee delen van "Harry Potter and the deadly hallows". Hij werkte ook mee aan de stripverfilming "Hellboy 2".

De acteur mag zich voortaan laten aanspreken als sir John Hurt. Hurt zei dat hij het betreurt dat zijn ouders "dit niet meer kunnen meemaken". Hij nam de onderscheiding in Windsor Castle in ontvangst uit handen van koningin Elizabeth II.

Vorige maand meldde John Hurt dat hij aan kanker lijdt, maar dat hij optimistisch is dat hij de ziekte, die in een vroeg stadium werd ontdekt, kan overwinnen.