Nieuwe beelden van ramp van vlucht MH17 opgedoken

Het Australische mediabedrijf News Corp heeft nieuwe beelden gepubliceerd van de ramp van vlucht MH17 in het oosten van Oekraïne. Uit die video zou moeten blijken dat de rebellen op zoek waren naar een gevechtsvliegtuig, maar erachter kwamen dat het om een passagiersvliegtuig ging.

In de video zijn de eerste momenten te zien waarop de rebellen het rampgebied betreden. Er zijn smeulende resten en vliegtuigdelen te zien. De rebellen doorzoeken onder meer de bagage van de passagiers.

Voorts vraagt een leidinggevende via de telefoon aan zijn mannen om de omgeving af te zetten en op zoek te gaan naar de zwarte doos van het toestel. Bewoners van het gebied worden weggestuurd van de rampplek. Een van de aanwezigen stelt ook de vraag: "van wie hebben ze toestemming gekregen hier te vliegen?".

Een ingekorte video die door News Corp naar buiten is gebracht, duurt zo'n vier minuten. De volledige video is volgens het Australische mediabedrijf 17 minuten lang. News Corp heeft ook een transcript vrijgegeven van wat er in de lange video wordt gezegd. De rebellen zijn daarin op zoek naar een Sukhoi, een gevechtsvliegtuig dat door het Oekraïense leger wordt gebruikt.

Volgens News Corp zijn op de beelden mannen van een rebelleneenheid uit Donetsk te zien. Hoe ze aan de beelden zijn geraakt, is niet duidelijk.