Nieuwe James Bond op 26 oktober in wereldpremière

Filmstudio Sony Pictures heeft aangekondigd dat de nieuwe James Bond-film "Spectre" op 26 oktober zijn wereldpremière zal beleven in Londen. De film wordt die dag uitgebracht in Groot-Brittannië en Ierland. Twee weken later volgt de wereldwijde release in onder meer Amerika en België.

De spionagefilm "Spectre" wordt op 26 oktober voorgesteld in Londen. "Het is de eerste keer dat een James Bond-film uitgebracht wordt in Groot-Brittannië en Ierland", meldt Sony Pictures.

Daniel Craig vertolkt voor de vierde keer in zijn carrière het hoofdpersonage James Bond. Andere acteurs in de cast zijn Christoph Waltz, Lea Seydoux, Monica Bellucci, Ralph Fiennes en Naomie Harris.

De release in Groot-Brittannië was eerst op 23 oktober gepland, maar die volgt pas drie dagen later. De Belgische fans van de James Bond-franchise kunnen vanaf 6 november in de bioscoop terecht. Ook in het grootste deel van de wereld komt de film die dag uit.

De vorige Bond-film "Skyfall" uit 2013 bracht wereldwijd 1 miljard euro op. "Skyfall" werd net als "Spectre" geregisseerd door Sam Mendes.